Välkommen till Kinnekulle 5 – 7 april 2013

Share Button
Sverige och världen behöver en livskraftig landsbygd där människor har makten att ta tillvara på naturens förutsättningar på ett hållbart sätt. Ett samarbete mellan land och stad behövs för en rättvis omställning av samhället. Den gemensamma välfärden och miljövärden måste ställas före vinstintressen. Därför välkomnas inför valet 2014 alla intresserade till den fjärde Naturbrukskonferensen på Kinnekulle 5 – 7 april 2013.

På naturbrukskonferenserna samlas människor och rörelser från olika delar av landet som engagerar sig för skogsbruket, jordbruket, maten och landsbygdens framtid. Det har gjorts sedan 2010 genom konferenser i Ransby i Värmland, Ramsele i Ångermanland och Ockelbo i Gästrikland. Detta för att utbyta erfarenheter och samarbeta för en samhällsförändring. Ett samarbete som bärs fram både av en tilltro att skapa förändringar tillsammans, stärka naturbrukets och landsbygdens ekonomiska ställning och ändra den landsbygdsfientliga politiken.

På Kinnekulle kommer både frågor om praktiska metoder, ekonomiska och politiska former för samhällsförändring tas upp med studiebesök och många kulturella uttryck. Programmet växer fram på initiativ av lokala krafter och aktiva intresserade av naturbruk och landsbygdens framtid.

Hur kan vi skydda skogen och ersätta kalhyggen med kontinuitetsskogsbruk från norr till söder? Jord- och skogsbruket behöver ställas om så att nya bönder etablera ekonomiskt lönsamma och miljömässigt hållbara företag! Rädda kustfisket! Hur kan vi odla på landet och i staden? Konsumenter och producenter måste enas och samarbeta mot industrimaten! Vi vill samla människor i glesbygd och stad mot centraliseringspolitiken! Detta är några av de ämnen vi vill ta upp.

Praktisk information

Vi börjar fredag den 5 april med drop-in från kl 11, och den första programpunkten börjar kl 12. Platsen är Folkets Hus i Hällekis, ungefär 300 meter från Hällekis station, se karta nedan.

Mötet avslutas kl 14 på söndag. För tågtider till Hällekis kolla www.resplus.se eller www.sj.se.

Deltagande kostar 350 kr; Då ingår mat samt boende i Hällekisskolans gymnastiksal (golvförläggning). För dem som så önskar finns det vandrarhem av god standard inom konferensområdet, Falkängen.

Programmet går att läsa här, och anmälan görs här.

Väl mött,
Arrangörsgruppen för Naturbrukskonferensen 2013

Naturbrukskonferensen 2013 – Kinnekulle
För hållbart naturbruk, ekologiskt, ekonomiskt och socialt

Stödjande organisationer: Jordens Vänner, Naturskyddsföreningen Götene, Studiefrämjandet Lidköping-Skarabygden, Färnebo Folkhögskola, Latinamerikagrupperna, MST Stödgrupp, NOrdBruk / Via Campesina, Via Campesina Stödgrupp Sverige


View Folkets Hus Hällekis in a larger map

This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.

2 Responses to Välkommen till Kinnekulle 5 – 7 april 2013

  1. Anna-Karin Berglund says:

    Vilken adress ska man bege sig till?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>